Biografie

Facebook Twitter Linkedin

Biografie

Rob van Doore (26 juni 1987) begon zijn muzikale loopbaan bij Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning in Beek en Donk. Hij volgde slagwerklessen bij Frans Benjamins en Sjaak Benjamins.

Aan het Conservatorium te Tilburg studeerde hij Klassiek Slagwerk bij Arnold Marinissen, Peter de Vries en Marcel Andriessen. Als bijvak heeft hij lichte muziek drums bij Frans van Grinsven gestudeerd. Rob heeft zijn studie in 2010 afgerond met het behalen van zijn Bachelor diploma. Hij volgde masterclasses bij o.a Evelyn Glennie, Keiko Abe, Raymond Curfs, D’Arcy Gray.

Rob is momenteel verbonden als Dirigent van meerdere slagwerkgroepen. Slagwerkgroep Oefening & Uitspanning te Beek en Donk, Percussie Ensemble Harmonie Excelsior te Zeilberg en sinds September 2017 is Rob als dirigent verbonden aan de slagwerkgroep Oefening en Uitspanning te Goirle.

Rob is als slagwerkdocent verbonden aan een aantal verenigingen zoals Stichting muziekopleiding Oefening en Uitspanning, Koninklijke stadsharmonie Phileutonia te Helmond en aan de muziekschool Musicas te Deurne.

29 januari 2018